Ομιλία στην εκδήλωση ‘Τεχνητή νοημοσύνη: Απελευθέρωση ή σκλαβιά για τους εργαζόμενους;’

Διοργάνωση TVXS

Τα κρίσιμα ζητήματα από τη χρήση και τη κατάχρηση των νέων τεχνολογιών που εισάγονται στο εργασιακό περιβάλλον θα προσεγγίσει η διαδικτυακή συζήτηση που οργανώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου με την υποστήριξη του Tvxs.gr, την Τετάρτη 9 Ιουνίου στις 19:00. Η εκδήλωση μεταδίδεται ζωντανά από το Tvxs.gr.

H πανδημία του κορονοϊού ανέδειξε την ανάγκη για την χρήση των νέων τεχνολογιών στην εργασία, πολλές φορές λύνοντας τα χέρια εργαζομένων και εργοδοτών. Αυτή τη νέα εμπειρία θα πρέπει σίγουρα να την αξιοποιήσουμε και στο μέλλον, με σκοπό να δώσουμε ώθηση εκ νέου στην οικονομία, που έχει πληγεί σοβαρά από τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.

Όμως, πέραν των ωφέλιμων στοιχείων που προσδίδουν, οι νέες τεχνολογίες μπορούν να επηρεάσουν τις εργασιακές σχέσεις εις βάρος των εργαζομένων, απειλώντας παράλληλα τα δικαιώματα τους ή ακόμη και ωθώντας κάποιους στην ανεργία. Από την οικονομία πλατφορμών μέχρι τους παραδοσιακούς χώρους εργασίας, ποιοι είναι οι κίνδυνοι και ποια τα οφέλη της χρήσης των νέων τεχνολογιών και της τεχνητής νοημοσύνης στη ζωή μας;

Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα καθώς και σε ερωτήσεις πολιτών θα δώσουν οι:

  • Δώρα Κοτσακά (Δρ. Πολιτικής Κοινωνιολογίας, Συντονίστρια Παρατηρητηρίου Κοινών, Ινστιτούτο ΕΝΑ)
  • Βασίλης Κωστάκης (Καθηγητής Ομότιμης Παραγωγής στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Τάλιν και Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Ιδρυτής του ερευνητικού συνεταιρισμού P2P Lab)
  • Πέτρος Παπακωνσταντίνου (Δημοσιογράφος και συγγραφέας)
  • Δρ.Κωνσταντίνος Πουλιάκας (Ανώτερος Εμπειρογνώμονας, Cedefop-Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης/Υπεύθυνος έρευνας για την ψηφιοποίηση, τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον της εργασίας)
  • Στέλιος Κούλογλου (Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία)

Παρέμβαση θα κάνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η δημοσιογράφος Νικόλ Λειβαδάρη. Τεχνητή νοημοσύνη: Απελευθέρωση ή σκλαβιά για τους εργαζόμενους; [Live]

 

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Public Events On topic Technology & Knowledge Commons