Ομιλία ‘Τι είναι αλήθεια η ΤΤΙΡ;’

Φεστιβάλ Αλληλεγγύης Ετεροτοπία (20/10-1/11), Θεσσαλονίκη.

Η TTIP (Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων) είναι μία συνθήκη ελεύθερων συναλλαγών και επενδύσεων η οποία αποτελεί αντικείμενο μυστικής διαπραγμάτευσης μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ από το 2013. Κύριος στόχος της είναι να παραμερίσει τις κανονιστικές ρυθμίσεις που αποτελούν «εμπόδιο» στην κερδοφορία των πολυεθνικών επιχειρήσεων. Στην πραγματικότητα, όμως, «εμπόδια» για την ΤΤΙP αποτελούν οι κοινωνικές κατακτήσεις των τελευταίων δεκαετιών (εργασιακά δικαιώματα, περιβαλλοντικές ρυθμίσεις, κανόνες ασφάλειας για τα τρόφιμα, προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο κ.ά) και τελικά η ίδια η Δημοκρατία.
Μετά την πραγματοποίηση της διεθνούς εβδομάδας δράσης ενάντια στην TTIP, 10 με 17 Οκτωβρίου, ο Χώρος Πολιτισμού ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΑ και το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς διοργανώνουν στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου εκδήλωση με θέμα «Τι είναι αλήθεια η TTIP;», στις 18:30 στο χώρο της Ετεροτοπίας, Ίωνος Δραγούμη και Πτολεμαίων 42. Θα μιλήσουν η Ρία Καλφακάκου (επικεφαλής δημοτικής κίνησης Ανοιχτή Πόλη) και η Δώρα Κοτσακά (Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς). Συμμετέχοντες στην πανευρωπαϊκή διαδήλωση στις Βρυξέλλες θα μας μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από την μεγάλη κινητοποίηση.

H εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αλληλεγγύης της Ετεροτοπίας.

Άλλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ:

Παρασκευή 30/10 μετά τις 22:00
PARTY οικονομικής ενίσχυσης

Σάββατο 31/10 στις 19:00
Προβολή ντοκιμαντέρ
“Citizenfour” – η ιστορία του Edward Snowden
Ακολουθεί συζήτηση για το ελευθερο λογισμικό και την κυβερνοασφάλεια.

Κυριακή 1/11 στις 13:00
LIVE ρεμπέτικο γλέντι
+φαγητό απο την Ετεροτοπια – Κουζινα Αλληλεγγύης

Κατα την διάρκεια του φεστιβαλ στο χώρο θα συγκεντρώνονται τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης για τους Πρόσφυγες στην Ειδομένη, ενώ ενα μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την ενίσχυσή τους.

Εδώ το link, https://poulantzas.gr/event/%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B7-ttip/

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Public Events On topic International Trade Agreements